
OM BAGERIET
“Jag vill ge mina barn det jag hade själv som barn genom pappas verkstad - en trygg, lugn plats där man alltid är välkommen och som är fylld av skapande och värme”
Svängdörrarna till pappas verkstad som slår igen med ett speciellt ljud bakom en, doften av det varma trädammet som ligger som en mjuk filt över maskinerna, doften av pappas andedräkt av läkerol orginal som blandas med doften av nysvarvat trä. Tryggheten att få komma ut dit, vara kreativ och skapa med sina egna händer. Mitt bageri är min verkstad, här får jag på ett kreativt sätt skapa goda härliga bröd och bullar, en trygg, tillåtande plats för mig och mina barn. En plats jag vill välkomna dig till!
Skorpans hantverksbageri är ett litet surdegsbageri på den Värmländska landsbygden med fokus på bra råvaror, god smak och kvalitet.
Mjöl, vatten, salt och tid. Det är allt som krävs för att skapa ett bröd. Det är dock mycket som påverkar hur ett bröd blir i slutändan. Humör, förutsättningar i bageriet, råvarorna, temperatur och säsong- aldrig är dessa konstanta och därför kommer alltid brödet variera från vecka till vecka. Karaktären kommer dock alltid vara densamma, rustik och genuin!
Bröden bakas med surdeg som enda jäskraft och får sin karakteristiska smak av lång jästid och vila i kyl innan gräddning i bageriets stenugn. Alla bröd blandas och viks för hand. Jag arbetar med få recept men med många olika spannmål från fantastiska svenska bönder som brinner för hållbar odling.
RÅVAROR SOM SKAPAR KÄRLEK
Att bo på landet, lite längre från stadens bekvämligheter, ska inte betyda att gå miste om livets goda. Bra bröd ska vara tillgängligt för alla, oavsett var vi bor. Vad vi väljer att äta påverkar hur vi brukar jorden. Vi alla skapar landskapet och förutsättningarna för matproduktionen runt omkring oss, genom medvetna och omedvetna val.
Jag tror på småskalighet, små jordbruk och lokala producenter som håller vårt landskap öppet och levande där tid och kärlek till verksamheten får synas i produkten.
